Kuidas võita matši – mõned soovitused!

* Enne matši püüa aru saada, milles seisneb vastase tugevus. Millised on tema põhilised skeemid punkti võitmiseks. Hinda vastase tugevaid külgi ja mõtle, milliseid vastumeetmeid on võimalik Sul rakendada.

* Selgita välja vastase nõrkused – näiteks piiratud löögitehnilised oskused, nõrk füüsis või siis näiteks psüühilised eripärad, mis ei luba otsustaval hetkel näidata oma parimaid oskusi.

* Lähtudes sellest, koosta mängu plaan, kuidas vastast alistada. Kasuta oma tugevusi suunates rünnaku teravik vastase nõrkadele külgedele. Kui vastane liigub kehvasti, pane ta liikuma, kui eksib tihti, hoia palli mängus jne. Ühesõnaga, on vaja teha kõike seda, mis vastasele ei meeldi. Kui plaan ei tööta, muuda plaani, aga kindlasti mitte ära jätka ilma plaanita. Ka kehv plaan on parem kui ilma plaanita mängimine. Taktikat, mis on edukas, ei tohi muuta. Taktikat, mis ei too edu, peab vältimatult muutma!

* Igal löögil peab olema mõte sees! Lihtsalt niisama lahmida pole mõistlik ja lõpeb tõenäoliselt kaotusega. Tennis pole lihtsalt löökide tegemine, vaid süsteemne tegevus punkti ja lõppkokkuvõttes matši võitmiseks.

* Otsustavatel hetkedel, “big points”, varu kannatust ja ära kiirusta tegema kiiret viga. Kasuta siis ainult neid lööke, millega kindlalt hakkama saad. Siin pole eksperimenteerimise koht. Kui käsi väriseb, pead olema ikkagi vapper – suure tõenäosusega väriseb vastase käsi samuti, võib-olla isegi rohkem. Kui Sul on raske, võid olla kindel – vastasel pole kergem. Siin ongi koht kus näidata sisu ja tõestada oma võimekust tulla toime raske olukorraga. “Ilusa ilma” ja hea enesetundega on ka pehmod tegijad. Võrdsete vastaste puhul võidabki üldjuhul see, kes tuleb paremini toime just vaimse pingega.

Ja veel üks kasulik teadmine – tennist mängitakse jalgade ja käega, aga võidetakse peaga!